Ako zareagoval Trump na odpálenie rakety v KĽDR? Toto by ste nečakali

    0
    Americký prezident Donald Trump (Autor: TASR)

     “Prezident a jeho vojenský tím sú informovaní o najnovšom neúspešnom pokuse Severnej Kórey o odpálenie rakety,” oznámil Mattis. Dodal, že Trump k tomu nemá viac čo povedať.

    Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) sa dnes pokúsila odpáliť bližšie neidentifikovanú raketu z prístavného mesta Sin-pcho ležiacom na východnom pobreží krajiny. Predstavitelia USA a Južnej Kórey potvrdili, že strela explodovala krátko po štarte. O aký typ rakety išlo, zatiaľ nie je známe.

    Neúspešný pokus o odpálenie rakety prišiel len pár hodín pred príchodom amerického viceprezidenta Mika Pencea do Južnej Kórey. Jeho pracovná návšteva Soulu sa okrem iného bude sústrediť na upokojenie spojencov v súvislosti s nedávnymi udalosťami, ktoré Washington označil za severokórejskú agresiu.

    Napätie na Kórejskom polostrove sa zvýšilo v dôsledku rozvíjania raketového a jadrového programu KĽDR, s čím súvisia i doposiaľ najväčšie spoločné manévre USA a Južnej Kórey či vyslanie údernej skupiny amerických vojenských plavidiel do tohto regiónu.

    - Reklama -