Umiestnia chemikáliu, potom obvinia Asada. Vieme, čo sa pripravuje… Putin prišiel so zásadným obvinením

    0
    Ruský prezident Vladimir Putin (Autor: TASR)

    Podľa vodcu Kremľa majú údajne Rusi informácie o tom, že nedávny chemický útok mohol byť okrem Idlibu uskutočnený aj na inom území Sýrie, konkrétne na okraji hlavného mesta Damasku. Ako ďalej dodal ruský prezident, cieľom je diskreditácia vlády sýrskej hlavy štátu Bašára Asada.

    Ako dnes v Moskve uviedol Putin počas spoločnej tlačovej konferencie s talianskym prezidentom Sergiom Mattarellom, Rusko má z viacerých zdrojov správy, že: „Provokácie ako táto – nemôžem to inak nazvať – sa pripravujú aj v iných častiach Sýrie vrátane južných predmestí Damasku. V pláne je umiestniť tam chemikáliu a  potom obviniť sýrsku vládu, cituje Putina ukrajinská agentúra Unian.

    Putin tiež volá po dôslednom vyšetrení udalostí v provincii Chán Šajchún, kde boli použité chemické zbrane. 

    „Hodláme kontaktovať príslušný orgán v rámci štruktúr OSN v Haagu a od medzinárodnej komunity žiadame dôsledné preskúmanie všetkých správ, čo by malo za následok vhodnú akciu vzhľadom na zistenia vo vyšetrovaní,“ nechal sa ďalej počuť Putin.   

    Na druhej strane, americká strana nevylučuje, že vojenská akcia v podaní Spojených štátov sa v Sýrii môže v budúcnosti zopakovať.

    „Pohľad na ľudí, ktorí sú udusení plynom, respektíve vyhodení do povetria barelovými bombami, nás uisťuje v tom, že pokiaľ uvidíme takýto spôsob konania, ostaneme otvorení možnosti budúcej akcie,“ vyhlásil v pondelok rezolútne hovorca Bieleho domu Sean Spicer. 

    - Reklama -