Sheila, ktorá pomočila Korán, opäť v rukách polície. V herni mávala zbraňou a vyhrážala sa zabíjaním. Došlo aj na streľbu

    0
    Ružomberčanka Sheila, ktorá močila na Korán, prichádza na rozhodovanie o vzatí do väzby na Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici. (Autor: TASR)

    Sheila z Ružomberka, ktorá vo februári skončila vo väzbe ako obžalovaná z výroby a distribúcie extrémistických materiálov, sa ocitla v noci z piatka na sobotu znovu v rukách polície. Spolu so svojou len 19-ročnou kamarátkou sa totiž v miestnej herni v Ružomberku správali agresívne a ohrozovali svoje okolie plynovými pištoľami. „Obe dievčatá boli pod vplyvom alkoholu,“ uviedla hovorkyňa polície Jana Balogová.

    Mladé ženy sa v herni dostali do verbálneho a následne aj fyzického konfliktu s personálom. Mladšia z nich mala ako prvá použiť plynovú pištoľ, mierila pritom na budovu v blízkosti herne. Plynovú zbraň mala následne použiť na terase herne aj Sheila. Jeden z návštevníkov herne sa v reakcii na streľbu pokúsil Sheilu odzbrojiť, no tá bola podľa výpovede očitého svedka ako zbavená zmyslov, kričala, že všetkých pozabíja, a muža zložila na zem hlavičkou. Medzitým personál herne zalarmoval políciu. Privolaná hliadka následne obe ženy zadržala. Informuje denník Plus JEDEN DEŇ.

    Sheile sa však ešte podarilo polícii narobiť problémy a takmer aj ujsť. Po tom, ako ju policajti posadili na zadné sedadlá služobného vozidla, využila nestrážený moment, preliezla dopredu a cez predné dvere z vozidla ušla. Spacifikovať sa ju podarilo až na druhý pokus.

    Obe plynové pištole polícia zadržala. Na Sheilu bol vzhľadom na jej trestnú minulosť podaný podnet na vzatie do väzby. Jej mladšia kamarátka bude stíhaná na slobode.

    Ružomberský okresný súd rozhodol v Sheilinom prípade o vzatí do väzby. Tá však podala sťažnosť a vecou sa tak bude zaoberať Krajský súd v Žiline.

    Sheilina matka je presvedčená, že jej dcéra je nevinná. Podľa nej bola len vyprovokovaná a do konfliktu vtiahnutá. Na zbraň mala Sheila podľa matky povolenie. Matke sa zároveň nepáči postup polície, ktorá jej dcéru vzhľadom na kladenie odporu spacifikovala. Sheila aj jej kamarátka utrpeli pri zásahu zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie.

    - Reklama -