Útočníkom, ktorý vniesol do Švédska strach, má byť 39-ročný Uzbek

    0
    Policajti stoja nad mŕtvymi telami po tom, čo nákladné auto vrazilo do obchodného domu na pešej zóne v centre Štokholmu (Autor: TASR)

    Prokurátor Hans Ihrman a policajný hovorca Lars Byström dnes uviedli, že v súvislosti s piatkovým teroristický útokom v Štokholme bol zadržaný len jeden podozrivý – “pravdepodobne” vodič inkriminovaného nákladného vozidla. Švédske médiá predtým informovali, že v súvislosti s útokom boli zadržané dve osoby. 

    Denník Aftonbladet a Švédsky rozhlas priniesli v piatok večer informáciu, že podozrivým zo spáchania piatkového útoku v Štokholme je 39-ročný “muž z Uzbekistanu”, čo však polícia ani nepotvrdila, ani nevyvrátila.

    “Nebudeme komentovať, čo sme našli,” povedal dnes Byström v súvislosti s medializovanými informáciami, že v kabíne nákladného auta, ktorým podozrivý zrážal chodcov na pešej zóne a napokon s ním narazil do priečelia obchodného domu, sa našli výbušniny.

    Polícia tiež upozornila, že zadržaný podozrivý nemusí byť nevyhnutne totožný s osobou, ktorá sa objavila na fotografiách zverejnených krátko po piatkovom incidente.

    K zodpovednosti za útok v centre švédskej metropoly sa doposiaľ nikto neprihlásil. 

    - Reklama -