VIDEO Fico chce nového šéfa RTVS. Mika posiela takúto odpoveď na všetky mediálne, parlamentné a politické diskusie

    0
    Václav Mika a Robert Fico (Autor: TASR)

    V utorkovej diskusii v HNClube premiér kritizoval verejnoprávne médiá. „Myslím si, že musí dôjsť k výmene vedenia RTVS,“ zdôraznil, pričom ich spravodajstvo považuje za opozične ladené. Poslanci OĽaNO-NOVA Jozef Viskupič a Gábor Grendel zvolali brífing, na ktorom Grendel v reakcii na Ficove slová povedal, že RTVS nemá patriť koalícii ani opozícii, ale občanom, a preto s fungovaním verejnoprávnej televízie majú byť spokojní práve oni a nie politici z jedného či druhého politického spektra. Viac sme o tom písali TU.

    Na čele RTVS aktuálne stojí Václav Mika, no už 22. júna sa bude voliť nový generálny riaditeľ. Viskupič v tejto súvislosti vyzval Fica, aby dal ruky od RTVS preč, pokiaľ sa bude hľadať nový kandidát, aby sa tak zabezpečila legitimita celého procesu.

    Na sklonku týždňa Mika uverejnil video, v ktorom oficiálne oznámil svoju kandidatúru na nadchádzajúce funkčné obdobie. Ako hovorí, tento týždeň sa pekne mediálne blýskalo. „Toto považujem za jasný, zrozumiteľný signál a odpoveď na všetky mediálne, parlamentné, politické diskusie k tejto téme,“ vyjadril sa Mika vo videu s tým, že dočasne považuje tému za uzatvorenú.

    Zdroj: Facebook/Vašo Mika

    - Reklama -