Pozor, lebo skončíš ako Gaulieder. Šiel po krku Lexovi a teraz sa bojí o život. Exprokurátor Serbin prehovoril

    0
    Michal Serbin na archívnej snímke z roku 2002 (Autor: TASR)

    Nemali záujem, aby sa podarilo porozpletať spleť nejasností okolo zavlečenia Michala Kováča ml. do cudziny. Ako spomína bývalý prokurátor Peter Serbin, ktorý už v roku 2000 podal obžalobu na trinásť ľudí spojených so spomínaným únosom exprezidentovho syna, SIS robila problémy nielen vtedajším vyšetrovateľom.

    Ako Serbin uviedol v rozhovore pre portál denníka Pravda, advokáti bývalého šéfa SIS Ivana Lexu robili v roku 1999 všetko pre to, aby Serbin nestihol Lexu obžalovať.

    A nepríjemnosti mali aj iní ľudia, ktorí sa domáhali spravodlivého vyšetrenia prípadu. „Na Petra Vačoka dali sedem trestných oznámení,“ povedal okrem iného Serbin.

    Bývalý prokurátor šokoval tiež vyjadrením o nedávnych vyhrážkach. Otázka redaktorky pritom mierila na minulosť, do časov, keď chodil Serbin s ozbrojenou ochrankou.

    „Bola objednávka na moju vraždu, tak mi ju (ochranku) pridelili z generálnej prokuratúry, ale až po tom, čo som podal obžalobu. Myslím okolo roku 2002. S niektorými som v kontakte doteraz. Aj teraz, keď som dostal vyhrážku, že skončím ako František Gaulieder, mi ponúkli pomoc,“ uzavrel Michal Serbin, ktorý dodal, že počas  jeho funkcie a vyšetrovania prípadu „nevaril z vody“ a dôkazov na vyšetrenie prípadu je dosť. 

    - Reklama -