Dávať teroristov za príklad deťom? Toto sa deje v Palestíne

    0
    Zastrelený Palestínčan v Izraeli (Autor: SITA)
    Agentúra OSN, ktorá zastrešuje aj pomoc so vzdelávaním Palestínčanov, uviedla, že plánuje predstaviť nové učebné osnovy, podľa ktorých sa budú musieť riadiť školy na Západnom brehu Jordánu aj v pásme Gazy. 
     
    Prednedávnom prišli Briti, ktorí sponzorujú školy na Palestínskych územiach s tým, že v niekoľkých desiatkach týchto vzdelávacích inštitúcií dochádza k šíreniu extrémizmu medzi deťmi. V triedach 24 škôl na Západnom brehu sú vraj napísané islamistické slogany a na stenách údajne visia fotografie militantov, ktorí položili život v boji proti Izraelu. Viac sme o tejto téme písali TU
     
    Z toho, že UNRWA plánuje zmeny v školských osnovách, nie sú poniektorí Palestínčania nadšení a vyhrážajú sa agentúre OSN, ktorá im doposiaľ vždy len pomáhala. Agentúra stále nepotvrdila, či sú námietky Britov, ktorí podozrievajú viaceré palestínske vzdelávacie zariadenia z šírenia radikálneho islamu opodstatnené, ale aj tak preventívne koná. 
     
    Palestínčania vinia UNRWA z toho, že zmenou učebných osnov na tamojších školách sponzorovaných zo zahraničných zdrojov chce agentúra „vymazať národnú históriu a identitu“ a „skresliť boj proti Izraelu“. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -