Agresívny moslim? Nie, opitý Rus, ukázalo sa po zverejnení „videa zo Španielska“

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: Wikipedia)

    Podľa webu ČRo upozornil na učebnicový príklad dezinformácie denník El País. Záznam, ktorý používateľ Juan Manuel González Sosa 25. marca zverejnil na svojej facebookovej stránke, ukazuje muža v tmavom oblečení pri hádke so ženou v bielom plášti. Muž sa na ženu vrhá a po chvíli ju udrie do hlavy. V tom momente spoza rohu vybieha iná žena, ktorá sa ho snaží zastaviť. Muž útočí na obe ženy päsťami, žena v bielom plášti padá na zem. Zvuk videa je veľmi nezreteľný, hoci je zjavné, že na ňom neznie španielčina.

    Vysvetlenie v sprievodnom komentári znelo: „Moslim ďakuje za svoje prijatie v Európe v španielskej nemocnici. Obrázky, ktoré televízia nevysiela, aby v spoločnosti nevyvolala paniku.“ Ako sa k záznamu dostal a ako zistil, že zachytáva moslima, už González Sosa nevysvetlil, uviedol El País.

    Web ČRo však upozorňuje, že v skutočnosti González Sosa zverejnil kamerový záznam novgorodskej regionálnej klinickej nemocnice v západnom Rusku, na ktorý už 24. februára upozornil známy ruský bloger Rustem Adagamov.

    „Opitý darebák zbil ochranku, sanitárku a zdravotnú sestru v Novgorode. Otras mozgu, zlomené lebečné kosti a pomliaždeniny,“ napísal Adagamov na Twitteri, kde video publikoval. Pripojil aj odkaz na príslušnú správu organizácie Medicínske Rusko, ktorá monitoruje zdravotníctvo vo federácii.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -