„Farebným“ vstup zakázaný. Realitný magnát vyvolal rozhorčenie

    0
    Fergus Wilson, majiteľ realitnej agentúry, ktorý nechce vo svojich nehnuteľnostiach "farebných ľudí" (Autor: ReproFoto YouTube)
    Fergus Wilson zakázal ľuďom, ktorí nie sú belosi, aby si u neho prenajímali nehnuteľnosti, lebo po nich vraj potom „smrdia od karí“. V emailovej komunikácii s jedným z realitných agentov, ktorí pre neho pracujú, pán Wilson doslova napísal: „Žiadni farební ľudia pre smrad z karí po ukončení nájmu.“ 
     
    Vo videu, ktoré uverejnil aj denník The Telegraph Wilson, priznáva, že jeho slová sú pravdivé a myslí to smrteľne vážne. Ide mu najmä o ľudí z Indie, Pakistanu a ďalších krajín, kde sa pri varení hojne používa karí, ktoré má nielen exotickú chuť, ale aj špecifický zápach. 
     
    „Aby som bol úprimný, sme preťažení farebnými ľuďmi. Je problém s niektorými typmi farebných ľudí, tými, ktorí konzumujú karí, pretože (pach) zostáva v kobercoch,“ zdôvodnil Wilson. 
     
    „Farební ľudia“ pritom nie sú jediní potenciálni zákazníci, ktorých pán Wilson nechce vo svojich nehnuteľnostiach ani vidieť. Šesťdesiatdeväťročný majiteľ realitnej kancelárie v Kente v minulosti upútal pozornosť médií, keď vyhlásil, že už nebude prijímať obete domáceho násilia ani rozvedené ženy. Zdôvodnil to tým, že ich partneri často prišli a zničili vchodové dvere či urobili diery do stien. 
     
    Rovnako sa Wilson obrátil chrbtom aj k osamelým rodičom, robotníkom, nízkopríjmovým osobám či rodinám s deťmi. Nepáčia sa mu ani majitelia domácich miláčikov, fajčiari či ľudia, ktorí žijú osamote. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -