Lexa sa vraj bojí. Tlačí na politikov?

    0
    Ivan Lexa v roku 2006 (Autor: TASR)

    Zrušenie Mečiarových amnestií by znamenalo, že orgány činné v trestnom konaní by mohli začať prípad zavlečenia Michala Kováča ml. do cudziny znova vyšetrovať. Trestné stíhanie v tejto veci sa začalo už v septembri 1995, no v roku 1996 bolo prerušené pre údajný nedostatok dôkazov.

    Práve exšéf SIS Ivan Lexa bol v roku 2000 z trestného činu zavlečenia do cudziny obvinený a prokurátor na súd podal aj obžalobu. Okresný súd v Bratislave však trestné stíhanie zastavil a v roku 2002 Najvyšší súd SR rozhodol, že Lexu sa za únos stíhať nedá. Dôvod? Prípad bol v roku 1998 amnestovaný Vladimírom Mečiarom ako zastupujúcim prezidentom.

    Podľa denníka Plus JEDEN DEŇ má preto okolie Ivana Lexu tlačiť na vládne strany, aby si s rušením Mečiarových amnestií dali pokoj. „Počul som, že sú tlaky, ktoré hovoria o tom, že to tak nenechajú,“ povedal Béla Bugár. Hovorí sa, že na tento účel by mohol byť zorganizovaný protestný míting. „Viete využiť alebo zneužiť nejaký míting. Zažil som to, keď sme organizovali protesty za podporu prezidenta Kováča,“ dodal Bugár. 

    - Reklama -