Moslimský starosta Londýna povedal tieto škandálne slová o terorizme. Trump je z toho v šoku

    0
    Starosta Londýna Sadiq Khan (Autor: SITA)

    Ako konštatuje britský denník Express, Scotland Yard potvrdil prvé obete na životoch pred šiestou hodinou popoludní, ale Khanov úrad reagoval až za ďalšiu hodinu a pol. Sociálne siete sa plnili príspevkami nespokojných obyvateľov Londýna, ktorí sa čudovali, prečo starosta nevydal v takej vyhrotenej chvíli žiadne oficiálne stanovisko. Po teroristických útokoch v európskych metropolách obvykle politici reagujú okamžite.

    „Ak uvažujete o tom, že budete hovoriť o hrdom meste, ktorého občania držia pohromade a vyznávajú spoločné hodnoty, tak sa nad tým radšej zamyslite ešte raz,“ varovala známa britská novinárka Katie Hopkinsová starostu pred použitím obvyklých fráz, ku ktorým sa uchyľujú politici po každom teroristickom útoku. „Ticho na strane starostu Khana je ubíjajúce. Stále žiadna reakcia,“ pridala sa ďalšia používateľka Twittera s iniciálkami L. B.

    Ešte ostrejší bol potom používateľ @RaineFalls. „Do čerta, čo robí náš starosta Sadiq Khan? Jediné, čo zatiaľ zvládol, je krátka poznámka na hovno. Kde je ten debil?“ napísal rozčúlený Londýnčan. Po viac ako pol hodine od oficiálnej reakcie Scotland Yardu sa nakoniec obyvatelia Londýna dočkali. „Londýn dnes utrpel strašný teroristický útok. Chcem všetkých uistiť, že nemusíte byť znepokojení. Naše mesto zostáva jedným z najbezpečnejších miest na svete,“ uviedol Khan vo svojom vystúpení.

    Potom pridal obvyklé frázy, že obyvatelia mesta sa nepochybne zoči-voči hrozbe nevzdajú a nenechajú si zničiť svoj spôsob života. Ale londýnsky starosta čelil ešte nepríjemnejším reakciám. Ako bumerang sa mu vrátili jeho ľahkovážne slová z minulého septembra. Päť mesiacov po prevzatí svojej funkcie vtedy britskú verejnosť prekvapil konštatovaním, že hrozby teroristických útokov sú „neoddeliteľnou súčasťou života vo veľkom meste“.

    Khanove slová v stredu pripomenul aj syn amerického prezidenta Donald Trump jr. „To si zo mňa robíte srandu?!“ napísal Trump jr. na Twitteri a pridal odkaz na text britského denníka Independent, ktorý vlani šokujúce komentáre londýnskeho starostu publikoval. Za všetky teroristické útoky na európske metropoly v ostatných rokoch boli zodpovední moslimskí atentátnici. Moslimský starosta Londýna Khan teda nie je po teroristickom útoku vo svojom meste v závideniahodnej situácii. Na druhej strane, práve v britskej metropole žije najpočetnejšia moslimská komunita v krajine, ktorá ho určite podporí.

     

     

    Zdroj: Twitter / Donald Trump Jr.

    autor: Josef Provazník

    - Reklama -