Nešlo o žiadnu novinku. Číselnú symboliku využívali kotlebovci už aj v minulosti

    0
    Marian Kotleba. (Autor: Youtube: Reprofoto/Kotleba-ĽSNS)

    Rozhodne nešlo o prvý prípad, keď ľudia okolo lídra strany Mariana Kotlebu použili skrytú nacistickú symboliku.

    Tri mnohodetné rodiny, ktorým sa kotlebovci rozhodli na výročie založenia Slovenského štátu pomôcť, dostali každá šek v hodnote 1 488 eur. S jeho zväčšeninou sa potom šťastné rodiny fotili po boku lídra ĽSNS, spomínaného Mariana Kotlebu.

    Ako však upozornil portál Hospodárskych novín vo svojom  článku, Marian Kotleba spolu so svojimi mladšími bratmi Martinom a Markom založili v lete v roku 2006 obchod so značkovým oblečením pod názvom KKK – anglická móda.

    Už názov KKK vzbudzuje podozrenie, keďže rovnakú skratku používala severoamerická rasistická organizácia Ku Klux Klan. Súčasný šéf ĽSNS sa však bránil tvrdením, že nejde o nič iné, len o vyjadrenie prvého písmena spoločného priezviska trojice bratov.

    To  však nebolo všetko.

    „V obchode sa predávalo značkové oblečenie, ktoré obľubujú pravicoví extrémisti, ako napríklad Thor Steinar, Eighty-eight či A.C.A.B. V júli 2011 dostal Marek Kotleba pokutu 500 eur, pretože v obchode predával oblečenie so symbolmi nacizmu. Tvrdil vtedy, že tieto symboly nepoznal,“ spomínajú v predmetnom článku Hospodárske noviny.

    Okrem toho v roku 2007 ponúkali v obchode zvláštnu zľavu.

    „Pri nákupe nad sumu 8 818 korún dostal zákazník teleskopický obušok. Slovenskej pospolitosti a banskobystrickým policajtom mala byť ponúknutá zľava 8,8 percent,“ spomína sa tiež v článku.

    Čísla 88, 18, respektíve 14, sú tradičnými symbolmi neonacistov, pričom práve cez cifry sa snažia tieto skupiny „nenápadne“ komunikovať. 

    - Reklama -