Etnické menšiny v USA sa od zvolenia Trumpa stále viac vyzbrojujú. Je za tým pocit ohrozenia

    0
    Pušky, pištole a revolvery. (Autor: youtube)
    Zbrane idú v USA „na dračku“ od chvíle, keď z volieb prezidenta vzišiel víťazne republikán Donald Trump. Viac strelných zbraní kupujú najmä ľudia z etnických menšín. Národná afroamerická asociácia strelných zbraní uvádza, že od vlaňajších výsledkov volieb prijala do svojich radov v priebehu uplynulých mesiacov až 9 000 nových členov. 
     
    „Máme pocit, že nie sme chránení, takže ak nie sme chránení krajinou, ktorej istým spôsobom slúžime, možno sa máme chrániť sami,“ hovorí žena s menom Shana vo videu televízie Channel 4 News, ktoré koluje aj na sociálnej sieti Facebook. Predaj zbraní a počet ich držiteľov v radoch etnických menšín v USA stúpa napriek tomu, že celkovo tento trend klesá. 
     
    Od zvolenia Donalda Trumpa za prezidenta vstúpilo do Národnej afroamerickej asociácie strelných zbraní dvakrát toľko ľudí ako v rovnakom období minulého roka. 
     
    Dôvodom nárastu počtu strelných zbraní medzi minoritami v Spojených štátoch sú vraj stále agresívnejšie krajne pravicové skupiny, ktoré hlásajú nadradenosť bielej rasy. „Nehovorím, že nás to desí, ale sme obozretní,“ tvrdí vo videu Stephen Yorkman z Národnej afroamerickej asociácie strelných zbraní (NAAGA). 
     
     
    - Reklama -