Príbeh úspechu Andreja Danka. Takýto bol jeho prvý rok vo vrcholovej politike

    0
    Andrej Danko (Autor: TASR)

    Už je to viac ako rok, čo sa strana, ktorú jej bývalý predseda Ján Slota položil na lopatky, dostala pod vedením nového šéfa Andreja Danka do parlamentu. Bol to začiatok jeho príbehu úspechu alebo aj „success story“. Okrem predsedovskej stoličky v strane sa posadil aj na tú predsedovskú v parlamente, rástli mu preferencie a strana získala tri ministerstvá. Konkrétne ministerstvo školstva, obrany a pôdohospodárstva.

    Jeho ambície boli stále väčšie. Danko vtedy dokonca vyhlásil, že by jedného dňa rád zasadol aj do premiérskeho kresla. Ako pripomínajú Aktuality.sk, dnes sa situácia zmenila a ľudia sa neprestávajú smiať na jeho brbtoch a „kauze Kapitán“. Podľa názoru webu je to práve Danko, ktorý sám sebe podrazil nohy.

    Prvý výrazný konflikt nastal v júni, keď sa predseda nezhodol na názore s ministrom kultúry Markom Maďaričom pre koncesionárske poplatky verejnoprávnej televízie (RTVS), ktoré chcel minister kultúry zvyšiť. Po Maďaričovi prišiel na rad ďalší smerák, a to mediálny poradca premiéra Erik Tomáš, ktorý ho vraj svojimi „zákulisnými manipuláciami“ dostával do konfliktu s premiérom. Nezabudnuteľný je jeho nový rokovací poriadok a dalo by sa povedať, že odvtedy získal svojho úhlavného nepriateľa, šéfa hnutia Obyčajných ľudí Igora Matoviča.

    Posledný klinec do rakvy národniarskym preferenciám dala „kauza Kapitán“, z ktorej vyplynulo, že nominant SNS minister obrany Peter Gajdoš povýšil Andreja Danka o osem hodností z desiatnika na kapitána v zálohe. Na tlačovej konferencii, kde chcel Danko hodnosť obhájiť, vyhlásil, že si ju zaslúži a pobozkal výložky. To bol moment, keď sa proti nemu spustila  lavína posmeškov, kvôli ktorej si dokonca zrušil svoje staré facebookové konto.

    - Reklama -