Nemecko čelilo terorizmu. Islamisti však za tým neboli

    0
    Wolfgang Schäuble, nemecký minister financií (Autor: SITA)

    “Preberáme zodpovednosť za odoslanie atrapy balíka ministrovi financií Nemecka,” uviedli radikáli vo vyhlásení zverejnenom na internete. Vyjadrili zároveň solidaritu členom svojej organizácie odsúdeným v Grécku, ako aj členom iných, podobne zameraných zoskupení v zahraničí.

    Polícia sa zatiaľ nevyjadrila k pravosti tohto vyhlásenia.

    Uvedenú zásielku objavili v stredu pracovníci spolkového ministerstva financií v Berlíne, ktorých pri jej presvietení röntgenom zaujali podozrivé drôty a zavolali preto pyrotechnikov. Tí našli vo vnútri výbušnú zmes a rozbušku. Zásielka mohla pri otvorení spôsobiť vážne zranenia.

    V prípade potvrdenia odosielateľa by nešlo o prvý prípad, keď uvedená organizácia poslala do zahraničia takúto zásielku. V minulosti boli adresátmi aj nemecká kancelárka Angela Merkelová a vtedajší taliansky premiér Silvio Berlusconi.

    Výbuch listovej bomby hlásili dnes z pobočky Medzinárodného menového fondu (MMF) v Paríži, kde podľa bezpečnostných zložiek utrpela zranenie jedna osoba. Šéfka MMF Christine Lagardová útok odsúdila a označila ho za “zbabelý násilný čin”.

    - Reklama -