Zrádzate svoju vlasť, odkazuje mexická katolícka cirkev firmám, ktoré sa chcú nabaliť na stavbe múru

    0
    Múr na americko- mexickej hranici (Autor: TASR)

    Arcidiecéza v komentári uviedla, že mexické firmy prejavili ochotu dodávať materiál či pracovné sily na múr, ktorého výstavbu presadzuje americký prezident Donald Trump. Mexiko je proti nemu.

    Úvodník mal titulok Vlastizrada a píše sa v ňom: “Čo je najprekvapivejšie, je nesmelosť mexických vládnych ekonomických orgánov, ktoré nezakročili rázne proti týmto spoločnostiam.”

    Minister hospodárstva Ildefonso Guajardo sa minulý týždeň na stretnutí s oceliarskymi spoločnosťami v Mexiku vyjadril, že vláda podnikanie firiem neplánuje obmedzovať.

    Súčasne však varoval, že Mexičania budú tieto spoločnosti podľa ich konania posudzovať a v budúcnosti sa rozhodovať na základe toho, “ktoré firmy sa nespreneverili národnej identite, a ktoré áno”.

    “Myslím si, že vaša prestíž bude závislá od vášho záujmu nepodieľať sa na výstavbe múru,” povedal Guajardo spoločnostiam. Koľko mexických spoločností prejavilo záujem o prácu na múre, však nie je jasné, konštatuje AP.

    Podľa vyjadrenia arcidiecézy mexické spoločnosti prejavili záujem dodávať na výstavbu cement, farby, osvetlenie a ďalší materiál.

    “Ktorákoľvek spoločnosť, ktoré mieni investovať do múru fanatika Trumpa, je nemorálna – ale predovšetkým, ich majitelia a akcionári budú považovaní za vlastizradcov,” dodala cirkev v komentári.

    - Reklama -