Putin nariadil podpísať dohodu, aká nemá obdobu. Chce začleniť juhoosetské jednotky do ruskej armády

    0
    Vladimir Putin (Autor: TASR)

    Putin taktiež nariadil ministerstvu obrany, aby viedlo rokovania s juhoosetskou stranou a podpísalo túto dohodu v mene Moskvy.

    Na základe tejto dohody integrácia juhoosetských samostatných vojenských jednotiek predpokladá nábor občanov do vojenskej služby v ruských ozbrojených silách a ich vyslanie na ruskú vojenskú základňu do aktívnej služby na základe dobrovoľnosti.

    V rámci uzavretia takého kontraktu musí občan odísť z vojenskej služby v juhoosetských ozbrojených silách a jeho ďalšie nasadenie bude regulovať ruská legislatíva.

    Dohoda o začlenení niektorých jednotiek juhoosetského ministerstva obrany do ruskej armády je doplnkovým dokumentom Dohody o spojenectve a integrácii podpísanej prezidentmi oboch krajín 18. marca 2015.

    Južné Osetsko bolo ohniskom vojny medzi Ruskom a Gruzínskom v auguste 2008. Po päťdňovom konflikte, v ktorom zahynulo vyše 1000 ľudí vrátane 72 ruských vojakov, vyhlásilo nezávislosť. Rusko 26. augusta 2008 uznalo nezávislosť Južného Osetska, ako aj Abcházska, ďalšieho gruzínskeho separatistického regiónu.

    - Reklama -