Aféra okolo Čistého dňa nemá konca. Vedenie centra tvrdí, že dievčatá ho zažalovali pod nátlakom. Kto koho vlastne manipuluje?

    0
    Pred vchodom do centra Čistý deň v Galante (Autor: Facebook, Plus JEDEN DEŇ)
    Aféra, ktorú vlani roztočila poslankyňa SaS Natália Blahová okolo zariadenia v Galante, sa ani zďaleka neskončila. Najnovšie podali dve bývalé chovankyne na Čistý deň a jeho vedenie trestné oznámenie za možné spáchanie trestného činu obmedzovania osobnej slobody, vydierania, šírenia toxikománie a navádzania na krivú výpoveď.
     
    Dnes už 18-ročná Simona, ktorá bola podľa výpovede v kontakte s Borisom Kollárom, čo sám priznal, tvrdí, že na ňu vedenie vyvíjalo nátlak, aby začala tvrdiť, že to bol predseda hnutia Sme rodina, kto ju kontaktoval prvý. Len 17-ročná Tamara, ktorej matka nevie, kde sa dcéra momentálne nachádza, sa do zariadenia vrátiť nechce a podala trestné oznámenie spoločne so Simonou. 
     
    Zakladateľka centra Čistý deň Zuzana Tománková a riaditeľ Peter Tománek na tlačovej konferencii uviedli, že dievčatá podľa nich nekonali z vlastnej vôle a boli vraj zmanipulované. Tománek dodal, že resocializačné centrum v Galante, ktoré riadi, sa stalo „obeťou skupiny opozičných poslancov, ktorí chcú toto zariadenie zničiť“. 
     
    Na predpoludňajšiu tlačovku Tománkovcov z Čistého dňa reagoval popoludní advokát Simony a Tamary, ktoré na zariadenie podali trestné oznámenie, Daniel Lipšic. Bývalý poslanec národnej rady na úvod novinárom povedal, že sa bude vyjadrovať stroho právnicky, pretože nevystupuje ako politik. „Ak robí niekto z kauzy zneužívania dievčat politiku, tak je to predovšetkým Čistý deň,“ povedal. 
     
    Matka mladšej Tamary, Monika Hermanová pripomenula, že pri výpovedi na prokuratúre nebola prítomná ako jej zákonný zástupca, ale Lipšic na tlačovke uviedol, že nič také nie je pri podávaní trestného oznámenia potrebné. 
     
    Daniel Lipšic pripomenul, že okolo Čistého dňa panuje viacero podozrení. Z podania trestného oznámenia na generálnej prokuratúre v Galante vyplýva, že bol na obe dievčatá údajne vyvíjaný nátlak. 
     
    - Reklama -