Božia spravodlivosť? Bratislavský penzión, ktorý nechcel ubytovať Turkov, postihol tragický osud

    0
    Bratislavský hrad (Autor: repro youtube, mg)

    Ak by vedel vrátiť čas, asi by neváhal. Reč je o majiteľovi bratislavského penziónu Stella Branislavovi Ďurdiakovi, ktorý si poriadne zavaril v polovici leta, keď vo svojom zariadení odmietol ubytovať skupinku tureckých študentov.

    Mladí ľudia si penzión v lukratívnej štvrti Palisády našli cez známu rezervačnú webstránku booking.com. Od majiteľa im však prišiel mail, že z bezpečnostných dôvodov ľudí z ´krajiny polmesiaca´, respektíve arabských štátov vo všeobecnosti, neubytujú. 

    „Portál booking.com kvôli diskriminačnému mailu s penziónom pod Hradom okamžite rozviazal spoluprácu a majiteľ zároveň na konci tohto roka dostal pokutu od Slovenskej obchodnej inšpekcie,“ píše vo svojom utorkovom vydaní denník Nový čas.

    Udelená pokuta však vyplývala aj z ďalších nedostatkov.

    Po tom, ako sa penzión ocitol za diskrimináciu na čiernej listine známeho portálu a musel aj uhradiť spomínanú pokutu, sa majiteľ rozhodol  podnikanie ´zabaliť´.

    „Ubytovanie už neposkytujeme. Ukončili sme prevádzku,“ cituje slová majiteľa spomínaný denník, ktoré Ďurdiak vyslovil pre týždenník Trend.

    - Reklama -