To je sila: Proti Trumpovi sa postavili čarodejnice. Chcú ho začarovať

    0
    Donald Trump. (Autor: TASR)

    Novodobé čarodejnice zo všetkých kútov sveta spojili svoje sily v prvom z troch plánovaných okultných rituálov a snažia sa Trumpa zastaviť. Bizarný projekt podporuje aj známa americká speváčka Lana Del Rey, ktorá vyzvala na Twitteri svojich priaznivcov, aby sa k nej pridali. Na fotografii má speváčka zdvihnutú ľavú ruku a pokrčený palec v dlani, čo symbolizuje starý pohanský rituál. K fotke vo svojom tweete pripája dátumy 24. februára, 26. marca, 24. apríla a 23. mája.

    Iniciatíva Lany Del Rey získala ohlas u mnohých jej priaznivcov, keď uvedený tweet takmer stotisíc z nich označilo „srdiečkom“ a asi štyridsaťtisíc fanúšikov speváčky sa oň podelilo so svojimi priateľmi. Odporcovia Trumpa, ktorí sa chcú na rituáli zúčastniť, potrebujú oranžovú sviečku, jeho obrázok, malý klinec, misku s vodou, misku so soľou, pierko, zápalky a popolník. Potom majú vyrezať jeho meno do oranžovej sviečky a odriekať vopred dané zaklínadlo.

    „Vyzývam vás, aby ste nedovolili Trumpovi uškodiť ľudskej duši, stromu, zvieraťu, skale alebo moru. Zabráňte mu v porušovaní občianskeho poriadku, v uchvátení našej slobody či naplnení našej mysle nenávisťou, zmätkom, strachom alebo zúfalstvom,“ cituje server News.com.au časť zaklínadla. Na konci rituálu by sa mali odporcovia Trumpa podľa odporúčania začať nahlas smiať, skákať, tlieskať rukami a dupať nohami.

    Čarodejniciam sa ďalej odporúča, aby zvyšok oranžovej sviečky s vyrytým Trumpovým menom zlikvidovali na križovatke alebo pod tečúcou vodou. Videonahrávka facebookovej skupiny Wiccans ukazuje prvý z troch plánovaných rituálov, ktorý prebehol 24. februára. Nikto však presne nevie, kto rituál organizuje, pretože pod svojím občianskym menom sa k nemu nikto nehlási. Video koluje po niekoľkých podobne ladených skupinách, ktoré väčšinou nie sú verejne prístupné.

    Podľa profesorky na University of Newcastle Marguerite Johnsonovej čerpalo mnoho účastníkov prvého masového „protitrumpovského“ rituálu z rôznych duchovných a náboženských oblastí. Niektoré čarodejnice údajne riešili, či sú plánované rituály namierené proti americkému prezidentovi etické a vhodné z hľadiska údajne mierumilovných cieľov tejto organizácie. Avšak druhý rituál by sa mal 26. marca v každom prípade uskutočniť.

    Celý text si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -