Orgie, porno aj swingers párty. Toto sa pápežovi páčiť nebude, katolíckou cirkvou otriasa viacero sexuálnych škandálov

    0
    Ilustračné foto: Katolícky kňaz počas omše (Autor: SITA)

    Jedným z príkladov sťažností na údajné sexuálne praktiky niektorých katolíckych duchovných je prípad z Neapola, kde prednedávnom odvolali z farnosti Santa Maria degli Angeli kňaza pre podozrenia z toho, že sa zúčastňoval na orgiách homosexuálov a navštevoval stránky na internete, kde vraj vyhľadával sexuálnych partnerov.

    Reverend Mario D’Orlando bol obvinený anonymným listom a čelí internému vyšetrovaniu cirkvi. Postavili ho mimo službu, kým sa skončí vyšetrovanie.

    Podobne zarážajúce obvinenia prišli aj zo severotalianskeho mesta Padova, kde reverend Andrea Contin čelí vylúčeniu z cirkvi, ako aj súdnemu procesu pre obvinenia, že mal vyše 30 mileniek, s ktorými chodieval na swingers párty do dovolenkových rezortov vo Francúzsku. Štyridsaťosemročný Contin bol pritom premiestnený z farnosti San Lazzaro, keď tri ženy prišli s obvineniami proti nemu vlani v decembri.

    Jedna zo žien, ktorá vraj bola Continovou milenkou tri roky, uviedla, že kňaz so sebou nosieval sexuálne hračky a vybavenie na erotické zväzovanie. Zo svojich mileniek vraj robil rád prostitútky a „vymieňal“ si ich s inými mužmi na internete alebo na takzvaných swingers párty.

    Sexuálne praktiky kňazov? Vraj nič nové

    Súčasná hlava katolíckej cirkvi, pápež František je od nástupu na Petrov stolec striktne proti takýmto prípadom v cirkvi, ale minulý týždeň uviedol, že viera nemôže napredovať bez pokušenia. Po duchovných, ktorí porušujú celibát, tvrdo idú vyšetrovatelia, nie však štátni, ale cirkevní, a tak hrozí v mnohých prípadoch len exkomunikácia či presun do inej farnosti, ak sa škandál prevalí.

    Profesor histórie katolíckej cirkvi na univerzite v Modene Alberto Melloni tvrdí, že škandály spojené so sexuálnym životom kňazov, ktorí majú žiť v celibáte, nie sú ničím nové. „Niet hriechu, ktorý by kňaz nespáchal, a myslím si, že ilúzia zastavenia týchto škandálov pomocou lepšieho výberu ľudí nie je veľmi sľubná a nepriniesla veľké výsledky,“ tvrdí profesor Melloni.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -