Fico nie je slobodný človek. Smer vznikol ako projekt oligarchov z HZDS, udrel Lipšic

    0
    Daniel Lipšic (Autor: TASR)

    Bývalý poslanec hnutia OĽaNO-NOVA Daniel Lipšic sa zamýšľa, prečo premiér Robert Fico aj napriek tomu, že väčšina ústavných a trestných právnikov podporuje ich zrušenie formou ústavného zákona, a keď aj ústavná väčšina občanov (vrátane voličov Smeru) podporuje takéto riešenie, on svoj názor na amnestie nemení. Podľa jeho slov totiž Fico nie je človek, ktorému sa dá vyčítať, že nereaguje na verejnú mienku, rovnako jedným dychom Lipšic dodáva, že si predsa predseda najsilnejšej vládnej strany musí uvedomovať, že takýto postoj mu uškodí.

    „Dôvodom teda môže byť len skutočnosť, že ani v tejto téme nie je slobodným človekom. Smer vznikol ako projekt oligarchov z HZDS a preto R. Fico nikdy nemôže byť a ani nebude slobodným človekom vo veci zrušenia Mečiarových amnestií,“ píše priamo exposlanec.

    Lipšic rovnako poukazuje, že Fico sa mal z Mečiarovských čias naučiť aj, ako represívne zneužívať orgány štátu. Konkrétne to podľa jeho názoru je vidieť na kauze uplynulých dní predsedu hnutia Sme rodina Borisa Kollára, ktorý sa priznal ku komunikácii s chovankyňou resocializačného zariadenia v Galante Čistý deň. Exposlanec hovorí, že Fico si je veľmi dobre vedomý, že by zrušenie amnestií mohlo spôsobiť lavínu. „Lavínu, ktorá by sa nezastavila pri amnestiách, ale by pokračovala ďalej – cez Gorilu, nelegálne financovanie strán, emisie, mýtny tender, diaľnice až po Bašternáka. Lavínu dopytu po spravodlivosti, ktorá by strhla dnešný skorumpovaný systém,“ píše Lipšic s tým, že presne toho sa premiér s celou svojou garnitúrou obávaju.

    Zdroj:Facebook / Daniel Lipšic

    - Reklama -