Ficov novopečený moderátor Kočiš: V opozícii tiež nie je všetko sväté

    0
    Premiér Robert Fico na oslavách MDŽ (Autor: SITA)

    V sobotu 25. februára odštartovala vládna strana Smer-SD turné po slovenských mestách. Podujatiami sprevádzal ľudí a hostí moderátor a herec Peter Kočiš. Pre denník SME poskytol rozhovor, v ktorom priznal, že sa pozná so smeráckym ministrom Markom Maďaričom. Sú spolužiaci z vysokej školy, no aj napriek tomu sa k tejto moderovačke dostal prostredníctvom agentúry. Podľa vlastných slov hneď vedel, pre koho to moderovanie bude, keď išlo o MDŽ. „Neváhal som veľmi dlho, koncept programu sa mi pozdával,“ spresnil Kočiš. Za prácu má herec brať podľa vlastných slov úplne štandardný plat, porovnateľný s podobnými podujatiami.

    Kočiš sa v rozhovore vyjadril, že v prípade, ak by o mesiac dostal pracovnú ponuku od opozičnej strany, rovnako by ju prijal v prípade, že by sa mu zdala obsahovo zaujímavá. „Ale nešiel by som s extrémistami. To je vylúčené,“ doplnil. Moderátor sa rovnako vyjadril, že nevie ovplyvniť, aby si ho divák nespojil s politikmi, s ktorými stojí na jednom pódiu. Jedným dychom však spomína, že to nebola jeho prvá moderovačka tohto druhu. Podľa jeho slov v čase, keď bola vo vláde strana SDKÚ, moderoval plesy na ministerstve zahraničných vecí, rovnako sa ocitol v jednom programe s prezidentom Andrejom Kiskom. „Opäť to bol nepolitický program, bolo to pre deti a nepredpokladám, že teraz niekto povie, že som kiskovec,“ doplnil na margo spájania svojho mena s vládnou stranou Smer-SD.

    Ako už Kočiš poznamenal, spoluprácu vylučuje iba s extrémistickými stranami. Redaktor SME sa preto zaujímal, prečo mu neprekáža, že sú ľudia okolo predsedu ĽSNS verejne spájaní s fašizmom rovnako ako niektorí predstavitelia Smeru s korupciou. Moderátor poukázal na to, že tieto veci sa idú ešte len vyšetrovať a prípadné následky za ne budú ľudia niesť po vyšetrení. „Ja to nemôžem riešiť v rámci programu MDŽ, to nie je moja úloha. Ja si o tom môžem niečo myslieť, ale rovnako, ako sa mi nepáči niečo, čo robí vládna koalícia, sa mi môže nepáčiť niečo, čo robí opozícia. Tam tiež nie je všetko sväté,“ vyjadril sa.

    Kočiš v rozhovore priznal aj to, že sa nad kauzami nezamýšľal, lebo potom by nemohol moderovať ani ples primátora či majiteľa nejakej firmy, keďže by mohol mať nejaké kauzy. V rozhovore uviedol, že s premiérom sa rozprával len veľmi málo.

    - Reklama -