Štyri roky brala poslanecký plat. Teraz je na úrade práce a má hlboko do vrecka. Ekonomické problémy si vymýšľa, tvrdí Matovič na adresu svojej exposlankyne

    0
    Mária Ritomská (Autor: Reprofoto, Facebook)

    Exposlankyňa OĽaNO-NOVA Mária Ritomská dostala pokutu v hodnote mesačného platu, t. j. 1 961 eur, za to, že neskoro odovzdala svoje majetkové priznanie. Pokutu mala zaplatiť do konca januára tohto roka, no na poslednú chvíľu požiadala kanceláriu NR SR o odklad z dôvodu zhoršenia ekonomických pomerov. Žiadosti vyhoveli, a tak dostala ročný odklad.

    Počas štyroch rokov v parlamente si Ritomská pritom mala zarobiť viac ako 160 000 eur. Navyše, ako sa exposlankyňa vyjadrila pre denník Nový Čas, pokutu považuje za neadekvátnu a hovorí o pochybení predsedu výboru pre nezlučiteľnosť funkcií Martina Poliačika. Podľa jej slov totiž majetkové priznanie dala priamo jemu.

    Svoje zhoršené ekonomické pomery odôvodňuje tým, že prišla o miesto v Úrade pre reguláciu sieťových odvetví. Na margo peňazí, ktoré zarobila počas sedenia v parlamentných laviciach, povedala, že napísala 12 žalôb a ďalších 24 obžalôb sledovala. „Za napísanie žalôb a vyjadrení k právnym úkonom, ako aj cestovanie na pojednávania, za stratu času, ktorú som občanom venovala, som neúčtovala peniaze,“ vyjadrila sa. O jej finančnej situácii si svoje myslí aj jej bývalý šéf Igor Matovič. „Osobne si myslím, že tieto ekonomické problémy si vymýšľa a peňazí má dosť, len hľadá cestičky, ako to obísť,“ povedal Matovič.

    - Reklama -