Zistili sme zaujímavé veci o vydaní Marine Le Penovej aj o europoslankyni, ktorá za tým stojí

    0
    Marine Le Penová (Autor: SITA)

    „Európsky parlament dnes (z iniciatívy parlamentárky 5 hviezd) hlasoval za (Liga severu proti!) v procese proti Marine Le Penovej. Čím sa Marine ,previnila‘? Mala odvahu ukázať násilie ISIS. MARINE, DO TOHO!“ fandí Marine Matteo Salvini.

    Zdroj: Facebook / Matteo Salvini

    „Vyšetrovací postup Marine Le Penovej týkajúci sa publikovania na Twitteri je niečo na hranici surrealizmu. Je nám ľúto, že Európsky parlament pristúpil k obvineniu, ktoré je mimo reality. Takzvaní eurooptimisti, ktorí majú plné ústa slobody prejavu, sa snažia zapchať ústa politickej sile, ktorá sa so svojimi sťažnosťami, povoleniami a návrhmi teší veľkej obľube. Liga severu o tom niečo vie, o čom svedčí prípad Saronno (Liga severu bola odsúdená, aby zaplatila pokutu za diskrimináciu – pozn. red.). Solidarita pre Marine Le Penovú a celý Národný front. Niekoľko pokusov o cenzúru nemôže zastaviť silu našich myšlienok!“ podotkol Fontana.

    Zdroj: Facebook / Lorenzo Fontana

    Francúzska justícia požiadala o zrušenie imunity Le Penovej v súvislosti s tým, že politička zverejnila na Twitteri násilné videá takzvaného Islamského štátu. Na snímkach bola okrem iného vražda amerického novinára Jamesa Foleyho, ktorému islamisti odrezali hlavu. Zrušenie imunity umožní Le Penovú prípadne obviniť a trestne stíhať. Mohli by jej hroziť až tri roky väzenia. Samotná Le Penová označuje obvinenia týkajúce sa snímok za „politické vyšetrovanie“.

    Ako uviedla pre Parlamentné listy blogerka Monika Pilloniová, Európsky parlament hlasoval na základe správy, ktorú vypracovala poslankyňa Hnutia 5 hviezd Laura Ferrarová. Ide o podpredsedníčku Výboru pre právne veci Európskeho parlamentu.

    PREČÍTAJTE SI CELÚ SPRÁVU, PREČO MÁ BYŤ LE PENOVÁ STÍHANÁ

    - Reklama -