Kam sa stratil Procházka? Neuveríte, čo vraj teraz robí

    0
    R. Procházka počas prijatia u prezidenta (Autor: SITA)

    Bývalý líder strany Sieť Radoslav Procházka sa vzdal svojho poslaneckého mandátu v Národnej rade Slovenskej republiky, aby sa mohol stať sudcom Všeobecného súdu v Luxemburgu. Jeho kandidatúru odobrila vláda na základe stanoviska Súdnej rady, ktorá ho pre jeho znalosti odporučila ešte v septembri minulého roka. Pred pár týždňami však prišlo kruté vytriezvenie, keď poradný výbor jeho kandidatúru zamietol. Dôvodom má byť pochybný morálny kredit.

    Podľa zistení denníka Plus JEDEN DEŇ Procházka dnes obieha predstaviteľov koalície a lukratívny flek chce za každú cenu, jeho mesačná odmena za prácu by totiž aj s príplatkami mohla byť okolo 25-tisíc eur. Posledné slovo v jeho kandidatúre ešte len padne a bude ho mať práve vláda. Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák sa vyjadril, že je neštandardné, aby ani dva mesiace po negatívnom stanovisku z Luxemburgu krajina nedala verdikt, či Procházkovu kandidatúru sťahuje alebo pôjde ďalej.

    „Myslím si, že by si to mali vyjasniť lídri koaličných strán,“ vyjadril sa prvý muž slovenskej diplomacie. Podľa informácií pluska.sk koalícia Procházku nepodrží a chce hľadať nového kandidáta. Proti jeho pokračovaniu má byť okrem premiéra Roberta Fica aj ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.

    - Reklama -