Vzťahy medzi koalíciou a opozíciou sú na ostrie noža. Takto vyzerajú slovné prestrelky medzi najmocnejšími

    0
    Ilustračná fotografia: parlament (Autor: TASR)

    „Slovensko dnes nemá normálneho predsedu vlády, ale má premiéra s ťažko pokriveným charakterom,“ vyjadril sa líder SaS Richard Sulík na adresu Roberta Fica počas svojej tlačovej besedy. S podobnou rétorikou vystúpila aj podpredsedníčka parlamentu Lucia Nicholsonová tiež zo SaS. „Robert Fico je primitív,“ povedala liberálka.

    Vo videu HNtelevízie sa vyjadruje aj premiér počas mimoriadnej schôdze, na ktorej sa mu opozícia snažila vyjadriť nedôveru, na adresu predkladateľa návrhu Igora Matoviča. Šéf Obyčajných ľudí otvoril schôdzu a tri hodiny rečnil, na čo Fico zareagoval slovami, že sa ho nič z toho nedotklo a iba to okolo neho prešlo. V súvislosti s odvolávaním sa riešila aj kauza babičky – chudobnej vdovy, ktorú líder Obyčajných použil na svojom plagáte. Premiér informoval, že babička je mŕtva Češka, Matovič ho obvinil, že zneužíva situáciu, prekrúca rozhovory a počastoval ho pomenovaním – cynická hyena.

    O koaličnej kríze sa v kuloároch šepkalo pre vyjadrenia predsedu parlamentu Andreja Danka. V súvislosti s kauzou energií sa Danko nechal počuť, že radšej nebude vo vláde. „Ja som nečistil stranu od Slotu a podobných ľudí, ktorí ma dnes opľúvajú, ohovárajú a poskytujú informácie mojim politickým súperom v parlamente,“ povedal šéf národniarov na jednej z tlačových besied.

    - Reklama -