Žiadny osamelý bojovník. Mihál má o svojej budúcej spolupráci v parlamente jasno

    0
    Jozef Mihál. (Autor: TASR)

    Po odchode z SaS sa rozhodne nechce stať osamelým bojovníkom. Jozef Mihál pre aktuality.sk uviedol, že do budúcna plánuje v parlamente spolupracovať tak s ostatnými nezávislými poslancami, ako aj so straníkmi. V súčasnosti už komunikuje s poslancom Beblavým a má v pláne podporiť aj viaceré návrhy ostatných nezaradených poslancov. Rád však bude spolupracovať aj so svojou bývalou straníckou kolegyňou Luciou Ďuriš Nicholsonovou, keďže na viaceré veci majú rovnaký názor, uviedol Mihál. Nicholsonová potvrdila, že sa s Mihálom chystá aj naďalej spolupracovať, no poslanecký klub SaS ona sama opustiť neplánuje.

    Beblavý komunikáciu s Mihálom taktiež potvrdil, aj keď podrobnosti o tom, ako by ich spolupráca mala vyzerať, zatiaľ neprezradil. Zároveň prízvukoval, že objavujúce sa špekulácie o prípadnom vzniku nového parlamentného klubu nezaradených poslancov nevidí ako reálne podložené. Zmysel by podľa neho mal takýto krok iba v prípade, že by klub bol nositeľom jasnej spoločnej idey a zároveň by jeho vznik podporila väčšina poslancov v národnej rade, čo však nie je v súčasnosti reálne.

    Viacero nezávislých poslancov je pritom už dlhšie spájaných so združením Progresívne Slovensko, o ktorom sa hovorí ako o základe novovznikajúceho politického subjektu. Spoluprácu na viacerých veciach so združením priznáva aj Beblavý. Mihál sa však v súvislosti s Progresívnym Slovenskom vyjadril skôr neurčito. „Rok už mútia vodu, ale zatiaľ skutek-utek. Jeho predstavitelia sú ticho, čo ma dosť zaráža,“ podľa neho ide zatiaľ o veľmi neurčitú skupinu.

    Podľa Martina Dubéciho zo združenia Progresívne Slovensko nie je v pláne žiadna špeciálna stratégia spolupráce s nezaradenými poslancami. V odbornej rovine však združenie chce spolupracovať s ľuďmi, ktorí prechovávajú ich hodnoty a predstavy.

    - Reklama -