Európsky parlament zbavil Le Penovú poslaneckej imunity

    0

    Ako informovala francúzska spravodajská stanica BFMTV, stalo sa tak v súvislosti s vyšetrovaním rozhodnutia Le Penovej zverejniť na svojom konte na sociálnej sieti Twitter fotografie džihádistickej organizácie Islamský štát (IS).

    Ako spresnila televízna stanica BFMTV, zbaviť Le Penovú poslaneckej imunity žiadala francúzska justícia, a to práve pre spomínané násilnícke snímky, zverejnené ešte koncom roka 2015 na političkinom konte na mikroblogovacej sieti.

    Rozhodnutie EP má okamžitú platnosť, uviedla BFMTV, ktorá spresnila, že sa netýka podozrení z neoprávneného získavania finančných prostriedkov zo zdrojov EP pre Le Penovej FN. V tejto kauze je obvinená šéfka Le Penovej kabinetu.

    K tomuto vývoju došlo len 52 dní pred prvým kolom prezidentských volieb vo Francúzsku, v ktorých patrí Le Penová k favoritom s reálnou šancou na postup do druhého kola. Problémy s justíciou má aj kandidát konzervatívcov Francois Fillon, ktorý bol predvolaný na vypočúvanie v súvislosti s podozrením z vytvárania fiktívnych pracovných miest pre svojich rodinných príslušníkov.

    - Reklama -