Veríte švédskym politikom alebo záchranárom? Ak chcete, aby sme chodili do no-go zón, dajte nám helmy a nepriestrelné vesty, hovoria

    0
    Nepokoje vo Švédsku (Autor: Facebook, World Riots)
    Prezident Švédskej únie šoférov záchraniek (Swedish Ambulance Drivers Union) Gordon Grattidge uviedol, že jeho kolegovia v teréne pracujú v ľahkom ochrannom vybavení, ako sú nepriestrelné vesty a helmy. „Je to najmä vtedy, keď ideme do oblastí, kde je riziko, že budú záchranári vystavení nebezpečenstvu. Často ide o tie rizikové oblasti, ktoré tu vo Švédsku máme. Takzvané no-go zóny,“ povedal Grattidge.
     
    V rozhovore, ktorý je dostupný s anglickými titulkami na portáli YouTube, Grattidge odpovedá, že je normálne hovoriť dnes o no-go zónach. „Viem, že je to citlivá a kontroverzná téma, ale pre nás je to realita a skutočne to znamená tam nechodiť (no-go), pretože máme priame rozkazy do nebezpečných situácií nechodiť. Je nám to jasné, ale občas tam (v no-go zónach) aj tak skončíme. V takom prípade je dobré mať adekvátnu ochranu,“ zdôvodnil používanie bezpečnostných prvkov. 
     
    Keď už musia ísť švédski záchranári na výjazd do oblastí označených ako no-go zóny, tak používajú ochranné vybavenie od polície. Na otázku, či ide v prípade no-go zón prevažne o oblasti obývané migrantmi, dáva Grattidge jednoznačnú odpoveď. „Väčšinou je to tak. Nie výlučne, ale tak to tu dnes chodí,“ konštatuje. 
     
     
    - Reklama -