V neslávne známej bruselskej štvrti to vrie. Zakázali nočné zhromažďovanie sa

    0
    Bruselská štvrť Molenbeek (Autor: SITA)

    Ľudia žijúci v okolí uvedenej stanice sa predtým sťažovali na skupinu mladíkov, ktorá im už niekoľko mesiacov strpčuje život. Obyvatelia Molenbeeku sami žiadali o vydanie zákazu zhromažďovania sa a starostka Francoise Schepmansová sa im rozhodla vyhovieť, informoval belgický denník La Derniere Heure.

    “Je to rozhodnutie prijaté v spolupráci so všetkými aktérmi. V utorok sme rokovali s dopravným podnikom, políciou aj bytovou správou v Molenbeeku,” vyhlásila Schepmansová. “Polícia sama nič nevyrieši, kľúčové je, aby sa zapojili všetci aktéri. Tento zákaz bol prijatý na žiadosť miestnych obyvateľov. Polícia veľmi dobre vie, ktorí jednotlivci a skupiny spôsobujú problémy,” dodala.

    Miestnych obyvateľov rozhodnutie starostky potešilo. Vyjadrili úľavu a pripomenuli, že na tento krok dlho čakali. Zákaz sa týka ulíc pri stanici metra Beekkant a bude platiť od 21.00 h večer do 5.00 h ráno.

    “Dali sme miestnym sociálnym pracovníkom viac ako dva mesiace na to, aby vytvorili projekty zamerané na mládež. Polícia bude naďalej bojovať proti obchodovaniu s drogami a verbálnemu aj fyzickému násiliu,” uviedla Schepmansová pre denník La Derniere Heure.

    Štvrť Molenbeek je známa ako problematická moslimská štvrť a “džihádistická liaheň” Európy. 

    Autor: TASR, redakcia

    - Reklama -