Žitňanská si pozrela predstavenie, ktorému chceli dať kotlebovci STOP. Toto bola jej reakcia

    0
    Lucia Žitňanská, podpredsedníčka strany Most-Híd (Autor: SITA)

    Divadelné predstavenie Natálka, ktoré sa hrá v Bratislavskom kraji, je založené na skutočnej udalosti. Pred deviatimi rokmi neznámi podpaľači hodili zápalné fľaše do domu, v ktorom bývala rómska rodina. Vtedy dvojročné dievča utrpelo veľké popáleniny. Stalo sa to u našich susedov v Čechách. Kotlebovci voči tomuto vystúpeniu otvorene broja. Viac sme o tom písali TU.

    Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská si myslí, že extrémizmus ponúka rýchle riešenia na zložité problémy a okrem toho aj akciu, čo ho podľa jej názoru robí príťažlivým pre mladých. „Podpaľačský útok v českom Vítkove je odstrašujúci prípad, ako ďaleko môže takáto ´akcia´ zájsť,“ dodáva.

    Podľa jej názoru divadelné predstavenie upozorňuje na negatívne prejavy v spoločnosti a preto sa stalo tŕňom v oku extrémistom, ktorí sa ho snažia zdiskreditovať a zastaviť. „Verím, že SND ani školy sa nedajú zastrašiť a Natálku si pozrie čo najviac študentov. Ja som si ju dnes pozrela v SND a tvorcom predstavenia vyjadrujem rešpekt a podporu,“ uzavrela Žitňanská.

    Zdroj: Facebook/Lucia Žitňanská

    - Reklama -