PRIESKUM Koho chcú Slováci za premiéra? Danko a Kollár prekvapili

    0
    Robert Fico, Andrej Danko (Autor: TASR)

    Agentúra Focus pre denník SME vykonala prieskum, z ktorého vyplýva, že najviac Slovákov by po ďalších voľbách chcelo vidieť na premiérskej stoličke staronového premiéra Roberta Fica. ZA sa vyjadrilo 34,4 % oproti 60,6 % opýtaných. Prekvapením je predseda parlamentu Andrej Danko, ktorého ešte v decembri minulého roka chcelo v premiérskom kresle vidieť sedieť 44 % respondentov. Po kauze s bozkávaním kapitánskych výložiek, ktoré podľa jeho názoru dostal zaslúžene, je to však už iba 34,2 % respondentov. V prieskume sa agentúra pýtala na predsedu vlády z aktuálnych predsedov strán nachádzajúcich sa v parlamente.

    Podľa informácií TA3 sa na treťom mieste umiestnil europoslanec Richard Sulík. Zemiakovú medailu si odniesol líder hnutia Sme rodina Boris Kollár. Ako premiéra by ho chcelo vidieť 30,0 % respondentov.

    Z prieskumu celkovo vyplýva, že všetci predsedovia politických strán, ktoré sú aktuálne v parlamente, respondentom viac prekážajú, ako vyhovujú. Najhoršie sa umiestnil predseda ĽS NS Marian Kotleba, ktorý prekáža 77 % opýtaných. Na druhom mieste v nepopularite sa umiestnil líder Obyčajných ľudí Igor Matovič so 68,4 % a prvú nepopulárnu trojku uzatvára podpredseda parlamentu Béla Bugár so 67,5-percentnou nepopularitou. 

    - Reklama -