Čo nie je zakázané, je v demokratickej spoločnosti dovolené, tvrdí Viskupič. To, čo však dodal potom, mnohých dvihne zo stoličky

    0
    Poslanec NR SR Jozef Viskupič (na obrázku) bude pravdepodobne najväčším súperom súčasného trnavského župana Tibora Mikuša. (Autor: TASR)

    Poslanec hnutia OĽaNO-NOVA Jozef Viskupič sa v rozhovore pre portál pluska.sk vrátil k mimoriadnej schôdzi na vyjadrenie nedôvery predsedovi vlády Robertovi Ficovi. Schôdza sa uskutočnila v dvoch termínoch. Po prvom bola zrušená z dôvodu opakovaného neuposlúchnutia predkladateľa návrhu, Viskupičovho šéfa Igora Matoviča na odstránenie vizuálnych materiálov, ktoré si do rokovacej sály priniesol, a ktoré mu zakazuje vynovený rokovací poriadok predsedu parlamentu Andreja Danka.

    „Ak existujú nejaké pravidlá rokovania parlamentu aj pravidlá, ako do parlamentu predkladať písomnosti, tak ich treba dodržiavať. My sme ich dodržali do bodky. Predseda parlamentu nie. Nie je zakázané zväčšovať prílohy parlamentných tlačí. A čo nie je zakázané, je v demokratickej spoločnosti dovolené,“ vyjadril sa k veci Viskupič a dodal, že dúfa, že to ešte platí. „Deje sa tu totalitarizácia spoločnosti a jej symbolom je pre mňa práve Andrej Danko,“ doplnil.

    V spoločnosti sa veľa hovorilo aj o stretnutí lídra liberálov Richarda Sulíka a šéfa národniarov Andreja Danka. Každý z nich stojí na inej strane v rámci slovenského parlamentu. Sulík stretnutie s Dankom komentoval slovami, že sa rozprávali o predčasných voľbách. Danko to nepotvrdil. Viskupič hovorí, že verí Sulíkovi a neprekáža mu, že sa spolu obaja menovaní politici stretli, lebo je v záujme opozície, aby aktuálna vláda v čo najkratšom čase padla. Na prípadnú spoluprácu s aktuálne koaličnou stranou SNS odpovedal stručne. „Nateraz to vylučujem. Veľmi úzko spolupracujeme so SaS, a to vnímam ako jadro novej vládnej alternatívy,“ vyjadril sa.

    Zo zákulisia hnutia, v ktorom pôsobí Viskupič, potvrdil, že rokujú o tom, aby sa hnutie NOVA začlenilo do hnutia OĽaNO. V takom prípade by sa možno zmenil aj ich aktuálny názov. „Nateraz poviem len to, že sa o tom hovorí a nebude dlho trvať, aby sme hlbšej integrácii dali výraznejšiu podobu. Ale nechcem predbiehať,“ podotkol Viskupič.

    V závere rozhovoru Viskupič poodhalil aj vzťah medzi ním a jeho bratrancom, ktorý je zároveň šéfom hnutia Igorom Matovičom. Podľa jeho slov sa mu s Matovičom robí ťažko a nevyhýbajú sa im ani hádky. „Niekedy sú dlhé momenty ticha. Máme v niektorých témach iný pohľad. Igor je veľmi aktívny politik a niektoré veci stavia na hranu. A ja som skôr povahovo konsenzuálny typ človeka a vyhľadávam spôsoby dohôd a riešení,“ priblížil.

    - Reklama -