„Megaprúser“ špeciálneho prokurátora. Za osem rokov nepodal žiadnu obžalobu. To ale nie je všetko

    0
    Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik (Autor: TASR)

    Všetko sa malo začať v septembri 2015, keď neznámi ľudia poslali anonymné trestné oznámenie na Kováčika za jeho postup v kauze Bašternák, ktorú si v roku 2014 pridelil. Denník N uvádza, že špeciálny prokurátor podľa autorov oznámenia zneužil svoju právomoc a dopustil sa aj trestného činu nadržovania. Z dokumentov sa na svetlo sveta dostali informácie, že Kováčik nielenže v kauze Bašternák nepodal žiadnu obžalobu, ale neurobil to ani v jednom prípade za posledných osem rokov.

    Komentátor Dag Daniš upozorňuje, že Kováčik je mimoriadne aktívny v upratovaní a zakrývaní korupčných káuz. Okrem prípadu okolo kontroverzného podnikateľa Ladislava Bašternáka spomína aj kauzu Gorila. „Bývalý šéf vyšetrovacieho tímu Gajdoš sa opakovane sťažoval, že Kováčik blokuje vyšetrovanie. Keď chceli vyšetrovatelia predvolať ako svedka Roberta Fica, zakročil Kováčik a zablokoval všetky plánované výsluchy,“ hovorí Daniš.

    Podľa Daniša tak mali na špeciálnej prokuratúre uviaznuť skoro všetky politické alebo korupčné kauzy, napríklad emisná kauza, rozkrádanie vojenského spravodajstva či hlas pripisovaný Ficovi, ktorý hovoril, že „vlastnou hlavou zarobil“ 75 miliónov korún.

    - Reklama -