Najznámejší „disident Západu“ je konečne na Twitteri a robí si srandu z amerických tajných služieb

    0

    Assange si po dlhom čakaní svojich fanúšikov založil oficiálny profil na sociálnej sieti Twitter a začal na ňom komunikovať pekne zostra. Obul sa nielen do novej administratívy pod vedením Donalda Trumpa, ale zároveň aj do tajných služieb, ktoré nepriamo obvinil z toho, že sa snažia ovládať USA, odhliadnuc od toho, kto je práve pri moci.

    Doťahovanie sa medzi prezidentom Trumpom a tajnými službami Spojených štátov vníma Assange ako boj o moc. „Prekvapivý boj o dominanciu sa odohráva medzi zvolenou vládou USA a tajnými službami, ktoré samy seba považujú za permanentnú vládu,“ napísal zakladateľ WikiLeaks hneď v druhom príspevku, ktorý uverejnil zo svojho novozaloženého účtu na sociálnej sieti Twitter.

    Assange si založil účet na sociálnej sieti na Valentína, teda 14. februára. V úplne prvom „twíte“ uviedol, že správy, ktoré sa šíria na sociálnej sieti o jeho údajnej smrti, sú „značne prehnané“.

    O odchode do USA Assange tvrdí, že všetko záleží na amerických úradoch. Zakladateľ WikiLeaks už vlani sľuboval, že sa nechá vydať do USA, ak prepustia na slobodu vojaka Bradleyho Manninga, ktorý odovzdal státisíce dokumentov Assangeovmu portálu a po odsúdení si nechal zmeniť pohlavie. Dnes je z neho Chelsea Manningová, ktorú na slobodu prepustil ešte Barack Obama. Assange sa však do USA zatiaľ nevrátil a čaká, ako sa k jeho prípadu postaví nová administratíva.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

     

    - Reklama -