Neťahajte utečencov na fašiangový karneval, bude to malér, prosí nemecká polícia. Zelená politička začala kričať o rasizme

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    Sme si vedomí, že vlani organizovali opatrovatelia utečencov a žiadatelia o azyl návštevy karnevalových udalostí. Vzhľadom na súčasnú bezpečnostnú situáciu v Nemecku i na udalosti posledných niekoľkých rokov by to mohlo viesť k nežiaducim interakciám s obyvateľstvom, a preto to neodporúčame,“ píše sa v policajnom e-maile, z ktorého citoval denník Kölner Stadt-Anzeiger.

    V Severnom Porýní-Vestfálsku leží aj Kolín, dejisko masového obťažovania žien na Silvestra 2015, ako pripomína server.

    Celý text TU.

    V e-maile Informácie pre karneval 2017“ polícia radí, aby všetci počítali so silnými bezpečnostnými opatreniami a rozsiahlou prítomnosťou mužov zákona. Vyzýva tiež, aby na karneval nikto nenosil veľké tašky, batohy alebo nebezpečné predmety.
     
    E-mail tiež pripomína, že utečenci by mali bez výhrad akceptovať kontroly a ďalšie bezpečnostné opatrenia, píše ďalej server.
     
    Nepoviem našim rodinám, že by nemali ísť v sprievode. Ani v internom e-maile nemôže okresná správa a štátna polícia komunikovať týmto spôsobom,“ rozhorčila sa Petra Jennenová, ktorá prevádzkuje utečenecké centrum v Leverkusene.
     
    Ako server ďalej píše, uniknutý e-mail nahneval aj miestnych politikov. Marion Heuserová (Zelení) označila chystané opatrenia za rasové profilovanie.
    - Reklama -