Maďarský minister ukazuje smer: Obnovíme zadržiavanie žiadateľov o azyl, postavíme ďalší plot

    0
    V popredí: János Lázár, maďarský minister riadiaci úrad vlády (Autor: Kancelária maďarského ministra/Károly ÁRVAI)

    Podľa agentúry MTI minister povedal, že v zmysle tohto návrhu budú v čase krízovej situácie prisťahovalectva žiadatelia o štatút utečenca povinní zdržiavať sa až do právoplatného rozhodnutia na vyznačených uzatvorených miestach.

     Tieto budú podľa jeho slov umiestnené na hraniciach, kde postavia kontajnerové ubytovne s kapacitou 200-300 ľudí. Zariadenia budú vybavené telekomunikačnými prostriedkami, ktoré budú spĺňať podmienky pre realizáciu súdneho pojednávania.

    Cieľom tohto opatrenia je zamedziť trestným činom a teroristickým útokom zo strany migrantov, dodal Lázár, podľa ktorého je v súčasnosti v otvorených táboroch v Maďarsku umiestnených 586 ľudí. “Vzhľadom na to, že sa títo cudzinci zatiaľ môžu voľne pohybovať, znamenajú bezpečnostné riziko,” zdôraznil.

    Minister podotkol, že kabinet ďalej rozhodol o posilnení podpory pre charitatívne organizácie, ktoré pomáhajú na hraniciach. Vláda avizovala aj posilnenie armády.

    “Je jasné, že bezpečnostná situácia v Európe sa zhoršila, a je tiež zrejmé, že si Maďarsko musí strážiť svoje hranice,” konštatoval Lázár a dodal, že v prípade, ak sa migračná situácia zhorší, Maďarsko vybuduje novú líniu hraničných zábran, ktoré doplnia a posilnia súčasný plot.

    - Reklama -