Vladimir Putin povedal v Rusku niečo, za čo by u nás zožal obrovský výsmech. Pozrite sa

    0
    Ruský prezident Vladimir Putin (Autor: TASR)

    Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin sa v stredu 8. februára stretol v moskovskom Kremli s mladými ruskými vedcami. Po krátkej besede s nádejnými inovátormi Putin vyhlásil, že Rusko čaká „skvelá budúcnosť“.

    „Vypočul som si našich laureátov. Pritom som im nielen načúval, ale doslova som sa vyžíval v tom, čo hovorili a ako to hovorili. Vtom mi napadla veľmi prostá, ale zásadná myšlienka. Základy, na ktorých stojí naša krajina, majú také hlboké a staré korene, že jej úchvatná a skvelá budúcnosť je zaručená,“ vyhlásil ruský prezident.

    V roku 2008 boli mladým vedcom udelené štyri prezidentské ceny. Výška každej z nich predstavovala 2,5 milióna ruských rubľov. Ceny sa udeľujú za výnimočné výsledky vedeckých bádaní, ktoré vo veľkej miere prispievajú k rozvoju technických aj humanitných vied.

    Tento rok bola cena udelená trom mladým vedcom za ich prínos v oblasti štúdie kvarkovej plazmy a položenie základov pre nový vysoko výkonný systém počítačovej algebry.

    „Ďalšia podpora v oblasti vývoja matematiky je nevyhnutnou podmienkou pre úspešný rozvoj technológií,“ uviedol jeden z laureátov prezidentskej ceny.

    - Reklama -