Brutálny Sulík si podal Poliačika: Uletel. Vítanie migrantov k nám nepatrí. Jeho budúcnosť v SaS nevidí vôbec ružovo

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)

    Europoslanec Richard Sulík v rozhovore pre Postoj.sk potvrdil niekoľkokrát opakované vyhlásenie, že nie je európsky liberál a vysvetlil, že je to tak preto, lebo je bojovníkom za slobodu slova a nie za rovnostárstvo. Podľa jeho názoru liberalizmus 21. storočia vyjadruje ekonomickú aj osobnú slobodu jednotlivca. 

    Spadajú do neho vraj témy, ako sú registrované partnerstvá, dekriminalizácia marihuany, eutanázia, rozvody dohodou či znižovanie daní a zlepšovanie podmienok podnikania. „Aj preto som proti prílevu migrantov, lebo by to našu slobodu obmedzovalo a stálo by nás to veľa peňazí,“ tvrdí Sulík.

    Šéf liberálov v rozhovore priznal, že práva, ako napríklad nahliadnutie do zdravotných záznamov, ktoré sa skloňujú hlavne v homosexuálnych pároch, chce presadiť aj pre páry heterosexuálne, ktoré nežijú v manželstve. Europoslanec sa vyjadril aj na margo referenda o vystúpení z Únie, ktoré chce presadiť Marie Le Penová vo Francúzsku. Podľa jeho názoru, ak by sa také niečo odohralo, bol by to koniec Únie, lebo Francúzsko je príliš dominantným štátom. „Každopádne, EÚ v súčasnej podobe nemá šancu pretrvať, pri eurozóne je to celkom zrejmé, ale ani EÚ takto dlhodobo neprežije,“ priblížil Sulík s tým, že EÚ sa musí reformovať.

    Reč prišla aj na niektorých Sulíkových “voľnomyšlienkarských” kolegov. Lucia Nicholsonová je podľa jeho slov “v pohode”, Poliačik však “jednoducho uletel”. „Vítanie migrantov, všetko, čo hlása o islame a multikulturalizme, to k nám nepatrí,“ vyjadril sa saskár na Poliačikovu adresu. „Jeho vplyv na našu politiku nie je veľký, nie je tímlídrom ani vo vedení strany, je poslancom a jedným zo 170 členov, to je všetko,“ priznal Sulík s tým, že necháva na ňom, či ostane, alebo neostane v strane.
     

    - Reklama -