Viete o tom, že Putin postupuje na Kóreu? Tvrdí to americká politička, ktorá chce zosadiť Trumpa

    0
    Vladimír Putin a Donald Trump (Autor: TASR)
    Ak by kalifornská senátorka bola na skúške z geografie a nie na tlačovej konferencii k impeachmentu nového prezidenta USA, zrejme by prepadla. Pomýlila si totiž Kóreu, z ktorej uzurpovania obvinila Vladimira Putina, s Krymom, ktorý Moskva pripojila k ruskému územiu na základe referenda spochybňovaného nielen Ukrajinou, ale aj Západom. 
     
    Watersová pred novinármi uviedla, že je nutné odvolať Donalda Trumpa z funkcie pre jeho opatrenia. Nechýbala pripomienka dočasného zákazu cestovania pre občanov väčšinovo moslimských krajín zo zoznamu potenciálne nebezpečných štátov, mimochodom, zostaveného ešte za čias Baracka Obamu, ale senátorka napadla najmä vzájomné sympatie, ktoré Putin a Trump chovajú k politike toho druhého. 
     
    Hlavným faktom, ktorý sa Watersovej nepáčil a vidí ho ako dôvod na odvolanie Trumpa z funkcie, je vraj skutočnosť, že nový šéf Bieleho domu „sa objíma s Putinom, zatiaľ čo Putin pokračuje v postupe na Kóreu“. Zdá sa, že si senátorka len pomýlila Krym s Kóreou. 
     
    „Hovoríme o jeho vzťahu s Putinom a Kremľom, keď vie, že je zodpovedný za dodávky bômb, ktoré zabíjajú nevinné deti a rodiny v …“ začala Watersová menovať, ale nedokázala si spomenúť, ktoré mesto trpí pod bombardovaním ruskými zbraňami. Zachránil ju novinár, ktorý jej našepkal názov sýrskeho mesta Aleppo. 
     
     
    - Reklama -