Kotlebovci sa pustili do boja s povinným očkovaním. Čo chcú dosiahnuť?

    0
    Marian Kotleba (Autor: TASR)

    Aktuálna legislatíva totiž na Slovensku hovorí, že očkovanie je povinné a v prípade, že sa mu nepodrobíte, čaká vás pokuta vo výške 331 eur. Polovica členských krajín Európskej únie je na tom rovnako ako my, v druhej polovici je očkovanie na báze dobrovoľnosti.

    Podľa informácií HNonline.sk predseda ĽSNS Marian Kotleba spolu s ďalšími štyrmi svojimi poslancami: Rastislavom Schlosárom, Jánom Kecskésom, Natáliou Grausovou a Janou Nehézovou v polovici januára predložili návrh zákona, v ktorom sú pravidlá inak nastavené. „Cieľom je vytvoriť podmienky pre slobodné rozhodovanie sa občanov Slovenskej republiky o podstúpení lekárskeho zákroku – očkovania. Očkovanie sa u nás vykonáva masovo aj na najmenších deťoch, pričom so sebou prináša značné zdravotné riziká, a súčasne je vykonávané v drvivej väčšine prípadov na zdravých ľuďoch, len ako prevencia – keď nie je bezprostredne ohrozený ich život a zdravie,“ stojí v dôvodovej správe zákona.

    Správa hovorí aj o tom, že očkovania prinášajú množstvo rizík, a neobchádza ani médiá, ktoré majú účelovo zavádzať a dezinformovať verejnosť o vzniknutých epidémiách. Kotlebovci dokonca prirovnávajú súčasné povinné očkovanie k zverstvám nacistického lekára Dr. Josefa Mengeleho a pýtajú sa, v čom sa od nich líši. Úrad verejného zdravotníctva tvrdí, že očkovanie je celosvetovo najúčinnejšia prevencia voči infekčným ochoreniam.

    - Reklama -