AKTUÁLNE V parížskom Louvri sa strieľalo. Útočník vykrikoval Allah Akbar

    0
    Louvre, Francúzsko (Autor: TASR)

    Šéf francúzskej polície Michel Cadot oznámil, že muž mal pri sebe dva ruksaky. Ani v jednom z nich sa nenachádzalo výbušné zariadenie.

    Ozbrojenec s mačetou sa vrhol na skupinu policajtov a vojakov s pokrikom v arabskom jazyku “Alah je najväčší” a ľahko zranil jedného armádneho príslušníka. Jeden z vojakov na neho vystrelil spolu päť rán. Útočník utrpel vážne zranenia, dodal Cadot.

    Jeden zo zdrojov uvádza, že útočník sa pokúsil vojsť do podzemného obchodného centra múzea, potom zaútočil na vojaka.

    Francúzske ministerstvo vnútra v odkaze na Twitteri oznámilo prebiehajúcu “vážnu udalosť” v oblasti Louvru.

     

    Zdroj: Twitter/ Ministère Intérieur

    Česká televize informuje, že francúzsky premiér Bernard Cazeneuve vyhlásil, že napadnutie vojenskej hliadky nesie jasné známky teroristického útoku. „Riešime útok jedinca, ktorý bol jednoznačne agresívny a predstavoval priame ohrozenie. Z jeho vyjadrenia sme dospeli k názoru, že chcel vykonať teroristický čin,” citovala agentúra Reuters Michela Cadota, ktorý velí parížskej polícii.

    „Bol tam ešte jeden človek, ktorý sa správal podozrivo. Bol tiež zadržaný, však teraz sa nezdá, že by medzi ním a útočníkom bolo spojenie, “doplnil Cadot. Vyšetrovanie prípadu prevzala protiteroristická jednotka.

     

    Hovorkyňa múzea uviedla, že túto kultúrnu inštitúciu “nateraz uzavreli”. Stanica BBC tvrdí, že Louvre evakuovali. Svedkovia uviedli, že polícia a vojaci utvorili okolo vchodu do múzea koridor

    Zdroj: Twitter/ Wang Feng

    Zdroj: Twitter/ Voice B0xx

    Hovorca rezortu vnútra Pierre-Henry Brandet vyhlásil, že vo vnútri múzea sa nachádzalo okolo 1000 ľudí, polícia všetkých odviedla na bezpečné miesto v budove.

    Bezpečnostné zložky uzavreli všetky stanice metra v blízkom okolí múzea. Polícia tiež celú štvrť, ktorá leží v najrušnejšej časti centra mesta, zablokovala.

    - Reklama -