Deň ekonomickej skazy sa blíži. Kríza z roku 2008 sa čoskoro zopakuje a vinu hodia na Trumpa, predpovedá bývalý prezidentský kandidát

    0
    Americký republikán Ron Paul (Autor: SITA)

    Ron Paul tvrdí, že to nebude americká Federálna banka (FED), ktorá bude čeliť kritike, že tlačila naprázdno peniaze bez akéhokoľvek krytia. Obetným baránkom bude podľa texaského exguvernéra práve nový prezident Spojených štátov a žiadne opatrenia, ktoré Donald Trump prijme, aby prasknutiu finančnej bubliny zabránil, vraj nepomôžu odvrátiť katastrofický scenár spred niekoľkých rokov.

    „Politika federálnych rezerv, ktorá spočívala v tlačení biliónov dolárov z rokov 2008 a 2009, vytvorila do budúcnosti vážnu finančnú krízu. Je to nevyhnutné a ani Donald Trump to nedokáže zastaviť,“ varoval Paul.

    V prípade vypuknutia druhej globálnej finančnej krízy, ktorá pred pár rokmi otriasla svetovými ekonomikami, však Ron Paul nehovorí o žiadnych utopických víziách nasledujúcich dekád. Podľa niekoľkonásobného prezidentského kandidáta sa ekonomická katastrofa vyvolaná prasknutím nafúknutej finančnej bubliny v USA začne už do dvoch rokov.

    Paul tvrdí, že tak ako v roku 2009 všetci vinili z vypuknutia krízy Baracka Obamu, tak aj tentoraz bude vinu za ekonomické problémy niesť hlava štátu, aj keď chyby treba podľa exguvernéra Texasu hľadať inde. „Trump bude nespravodlivo obviňovaný,“ konštatuje Ron Paul.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -