Tvrdé výroky o islame ich prídu draho. Kotlebovcov chcú pokutovať

    0
    Poslanec ĽSNS Milan Mazurek (Autor: SITA)

    Podľa Rašiho už zrejme nastal čas, aby prišiel návrh na komplexnú zmenu zákona tak, aby výroky v parlamente smerujúce proti iným názorom či rasám, boli trestným činom. Poslanci majú totiž v súčasnosti na pôde NR SR výrokovú imunitu. “Som presvedčený, že keď im toto prinesie úspech napr. na sociálnych sieťach, budú to opakovať stále a zneužívať svoj mandát poslanca,” zdôraznil Raši.

    Koaličný poslanec upozornil, že keď sa v minulosti kreoval Rokovací poriadok NR SR, nemyslelo sa na to, že raz budú v parlamente aj takíto ľudia. “Legislatíva sa robila v čase, keď tí poslanci boli v medziach normálnosti. Bohužiaľ, dnes máme medzi sebou kolegov, ktorí zneužijú každú príležitosť na to, aby šírili extrémizmus a nenávisť a všetky svoje vyjadrenia smerujú iba ku skupine, ktorá ich podporuje,” poznamenal.

    Mazurek a Mizík dnes ráno v pléne vystúpili, ale neospravedlnili sa za svoje výroky o islame. Svoju formu ospravedlnenia adresovali predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi (SNS), ktorý na poslancov dal podnet. Označili ho za obhajcu islamu a ospravedlnili sa mu za to, ak sa ho dotkli ich výroky. V nich okrem iného nazvali islam “krutým, odporným a neľudským politickým systémom” a “satansko-pedofilným dielom diabla”.

    Ospravedlniť sa dnes mal aj líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič za to, že situáciu v parlamente prirovnal k futbalovému zápasu v koncentračnom tábore medzi väzňami a dozorcami. Matovič je však z dnešného rokovacieho dňa oficiálne ospravedlnený. “Musíme si prejsť, čo hovorí zákon. Preberieme to s parlamentnou legislatívou a keď bude možnosť, priestor na ospravedlnenie by ešte dostať mal,” uzavrel Raši. 

    - Reklama -