Matovič požadoval zverejnenie povýšených politikov. Takto dopadol

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)

    “Boli sme svedkami, že niektorí aktívni politici si potichu vybavili hodnosť, a následne sme sa dozvedeli, že to bolo za zásluhy a že si ich mimoriadne zaslúžia. Úprimne som zdieľal radosť týchto politikov z toho, že tieto výložky majú niekde v skrini doma,” povedal Matovič. Za jeho návrh zahlasovalo 65 poslancov zo 138 prítomných, čo na schválenie nestačilo.

    Matovič tiež neúspešne žiadal zaviazať ministra dopravy Árpáda Érseka (Most-Híd), aby zverejnil prevody všetkých pozemkov pod rýchlostnou cestou R7 smerom na Dunajskú Stredu od roku 2002. “Navrhujem to preto, lebo z peňazí daňových poplatníkov sa minulo 400 miliónov eur na výkup týchto pozemkov. Viem, že Béla Bugár (Most-Híd) urobil nemorálny kšeft, kedy okradol svoju vlastnú rodinu o 500.000 eur. A bol by som rád, keby sme identifikovali ďalších politikov a biele kone Bugára, ktorí na tomto kšefte zarobili,” povedal šéf Obyčajných.

    Bugár reagoval, že Matovič sa mýli a žiadnych bielych koní na rozdiel od Matoviča nemá. “Ja som zverejnil, ako to bolo,” odkázal.

    - Reklama -