Hlavný vyzývateľ Le Penovej má ďalší problém

    0
    Francois Fillon (Autor: TASR)

    Penelope Fillonová robila asistentku svojmu manželovi – čo síce francúzske zákony umožňujú, nesmie však ísť o fiktívnu prácu. Následne ako asistentka pracovala aj pre Fillonovho náhradníka na poste poslanca, keď sa jej manžel stal členom vlády. Existuje ale podozrenie, že Fillonová bola v oboch prípadoch platená za prácu, ktorú nevykonala.

    Petíciu na internete spustil Christophe Grébert, ktorý je poslancom miestneho zastupiteľstva v meste Puteaux v departemente Hauts-de-Seine. Vysvetlil, že ide o morálku a etiku, preto Fillonovú žiada, aby “Národnému zhromaždeniu, a teda aj nám, francúzskemu ľudu, vrátila 500.000 eur, ak reálne nevykonávala prácu poslaneckej asistentky”.

    Francois Fillon, ktorý má, zdá sa, najväčšie šance v prezidentských voľbách kandidátku Národného frontu Marine Le Penovú, v nedeľu na predvolebnom zhromaždení požiadal, aby dali jeho manželke “pokoj”, a pred svojimi prívržencami sa vyznal z lásky k nej.

    Deň predtým spoločnosť Mediapart zverejnila, že Francois Fillon by mohol byť zapletený aj do prípadu sprenevery. Existuje podozrenie, že ako senátor vďaka zložitému systému vyplácania kompenzácií poslaneckým asistentom získal neoprávnene ďalšiu sumu peňazí z verejných zdrojov. Výška tejto finančnej čiastky by však “nemala prekročiť 25.000 eur”, informoval dnes spravodajský portál 20Minutes.fr. 

    - Reklama -