Na Holjenčíka sa to sype. Liberálka odhalila, že si najal právnika. Za 15 dní mu zaplatil 117-tisíc eur. O čo ide?

    0
    Predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví SR Jozef Holjenčík. (Autor: TASR)

    Liberálna poslankyňa Lucia Nicholsonová upozornila, že úrad Štefana Holjenčíka si v závere uplynulého roka najal advokáta, ktorý za 15 dní práce zinkasoval 117-tisíc eur. Podľa jej názoru je zmluva s právnikom Milošom Kvasňovským predražená a bola uzatvorená bez súťaže. „Advokát mal vypracovať za 15 dní vrátane víkendov a Vianoc analýzu za 98 000 eur bez DPH,“ približuje Nicholsonová a dodáva, že jeho hodinová mzda bola 222 eur, pričom bežná cena je niekde medzi 75 – 120 eur.

    Advokát Kvasňovský sa však obhajuje, že suma bola adekvátna. „Myslím si, že áno. Zadanie bolo, aby sa dodržal časový faktor dodania. Nejde o to, či to predstavovalo mesiac alebo 15 dní. Na tom robil celý tím právnikov, sedem ľudí vo dne v noci a reálne sa na tom strávil aj ten čas, ktorý bol vyfakturovaný,“ vyjadril sa pre Čas.sk. Podľa jeho slov sa nevenovali škandálu s cenami energií, ale možnej zodpovednosti distribučných spoločností.

    Na slová Nicholsonovej, že v zmluve figuruje len jeho meno a nie advokátskej spoločnosti, odpovedá: „Vykonávam advokáciu ako fyzická osoba – podnikateľ, samozrejme, mám advokátsku kanceláriu, kde mám zamestnancov.“

    - Reklama -