Nová americká veľvyslankyňa pri OSN: Pokiaľ ide o krajiny oponujúce USA, zapisujeme si mená

    0
    OSN (Autor: SITA)

    A pokiaľ ide o krajiny oponujúce Amerike, “zapisujeme si mená”, vyhlásila Haleyová.

    Spojené štáty podľa bývalej guvernérky štátu Južná Karolína, ktorá pochádza z rodiny prisťahovalcov z Indie, “zareagujú zodpovedajúcim spôsobom” na svojich oponentov. Haleyová sa postavila pred zástupcov médií dnes ihneď po prvom príchode do sídla Organizácie Spojených národov. Svoje odporúčania predloží 45-ročná politička generálnemu tajomníkovi Antóniovi Guterresovi.

    Podľa Haleyovej nastal čas pozrieť sa na OSN “novým pohľadom” a USA chcú zlepšiť všetko, čo funguje, a pokúsia sa obnoviť to, čo nefunguje. “Odstránime všetko, čo sa zdá byť zastarané a nepotrebné,” dodala. Haleyová sa stretne s Guterresom aj preto, aby sa z pohľadu USA pozrela na funkčné stránky 193-člennej organizácie, ako aj na to, čo nefunguje.

    Trump už skôr na Twitteri zverejnil svoj názor na OSN: organizácia má podľa neho “veľký potenciál, ale teraz je iba klubom pre ľudí, ktorí sa stretnú, rozprávajú sa a zabávajú sa”. Spojené štáty v súčasnosti prispievajú do rozpočtu mierových aktivít OSN 28 percentami, čo je najväčší podiel spomedzi všetkých členských štátov.

    - Reklama -