Merkelovú čakajú vskutku krušné chvíle. Ambíciu skopnúť ju zo stoličky kancelárky má tento muž. A je pripravený bojovať

    0
    Angela Merkelová (Autor: TASR)

     Schulz je tým správnym kandidátom, ktorý sa môže postaviť líderke Kresťanskodemokratickej únie (CDU) Merkelovej, pretože “rozpráva rečou ľudu”, uviedol dnes šéf parlamentnej skupiny SPD Thomas Opperman.

    Predseda SPD Sigmar Gabriel v utorok potvrdil, že sa vo všeobecných voľbách nebude uchádzať o post nemeckého kancelára. Gabriel má záujem o funkciu nemeckého ministra zahraničných vecí. Post šéfa rezortu diplomacie mu uvoľní sociálny demokrat Frank-Walter Steinmeier, ktorého by s najväčšou pravdepodobnosťou mali v prezidentských voľbách 12. februára vybrať za novú hlavu štátu. 

    Z prieskumu, ktorý dnes zverejnil inštitút Forsa, vyplynulo, že SPD by volilo 21 percent opýtaných, pričom CDU by svoj hlas dalo 27 percent respondentov. Obe strany sú v súčasnej vláde koaličnými partnermi. Krajne pravicová Alternatíva pre Nemecko (AfD), ktorej popularitu živí migračná kríza v Nemecku a Európe, ako aj rastúce xenofóbne nálady medzi Európanmi, by si podľa tohto prieskumu zabezpečila 12 percent hlasov.

    - Reklama -